Voedselapotheek

Voedselapotheek

De voedselapotheek is een creatieve werkplaats waar ontwerpers op zoek gaan naar nieuwe verbindingen tussen voeding en gezondheid.

Samen met food-en health professionals bouwen we cross-overs en vertalen dat naar innovatieve producten en concepten die aanzetten tot meer bewustwording over het belang van gezond eten. 
Voor wie?
Voor inwoners en medewerkers van een gemeente, cliënten en patiënten. Professionals in zorg en welzijn, huisartsen, regionale ggd, sociaal domein, wijkteams, ondernemers en burgerinitiatieven. 
Wat
Om te zorgen voor gezonde inwoners is samenwerken tussen professionals en burgers in de wijk nodig. Huisartsen zien steeds meer patiënten met gezondheidsvragen waarvoor de oplossing in het sociaal domein of leefstijladvisering te vinden is. Er zijn allerlei manieren om aan gezondheid- en daarmee ook leefbaarheid in een wijk- te werken. Wij geloven dat de gezonde keuze zou ook de makkelijkste keuze zou moeten zijn.

Chocobombes

Chocobombes zijn bonbons speciaal voor de zwangere vrouw, ze zijn gevuld met een gezonde boodschap.

De vullingen van de bonbons zijn met zorg samengesteld en afgestemd op de voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een gezonde zwangerschap.
Voor wie?
Voor aanstaande ouders en iedereen die hen een plezier wil doen. 


Wat
De zwangerschap telt 40 weken en wordt onderverdeeld in 3 trimesters, ieder gekenmerkt door specifieke ontwikkelingen.

Voor ieder trimester is er een doosje met 3 bonbons, gevuld met voedingsstoffen ondersteunend aan de betreffende fase van de zwangerschap.

Workshops

In onze workshops laten we zien dat gezond eten ook makkelijk, lekker en betaalbaar kan zijn. We gaan samen proeven en ontdekken. 

Laat je inspireren en verrassen door smaken en combinaties. Leer spelen en werken met wat voeding voor jouw gezondheid kan doen, op een manier die jij zelf nog niet bedacht had. 
Voor wie?
Voor iedereen die op zoek wil gaan naar nieuwe verbindingen tussen voeding en gezondheid op een leuke, inspirerende manier. 
Wat
Door middel van inspirerende workshops word jij je bewust van het belang van gezond eten. Op een toegankelijke manier ontdek en proef je wat voeding kan betekenen voor jouw gezondheid. 

aan de slag 

Wil je meer informatie en direct aan de slag met de voedselapotheek, of wil je een workshop boeken? Neem dan contact op met Naomi Jansen. Je kan haar bereiken via nj@healthyparenting.nl of via het contactformulier.

Genees smakelijk!