Chocobombes

Chocobombes zijn bonbons speciaal voor de zwangere vrouw, ze zijn gevuld met een gezonde boodschap. De vullingen van de bonbons zijn met zorg samengesteld en afgestemd op de voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een gezonde zwangerschap.

De zwangerschap telt 40 weken en wordt onderverdeeld in 3 trimesters, ieder gekenmerkt door specifieke ontwikkelingen. Voor ieder trimester is er een doosje met 3 bonbons, gevuld met voedingsstoffen ondersteunend aan de betreffende fase van de zwangerschap. 

De vullingen van de bonbons hebben bijzondere smaken en spannende combinaties. Er is niet alleen rekening gehouden met de combinatie in smaak en kleur, ook de wisselwerking tussen twee verschillende voedingsstoffen speelt hierin een grote rol. 

Het eerste trimester heeft bijvoorbeeld een bonbon gevuld met spinazie en sinaasappel. Foliumzuur uit spinazie verkleint de kans op geboorteafwijkingen en vitamine C uit sinaasappel bevordert de opname van foliumzuur.

Disclaimer: Chocobombes is géén vervanging voor een gevarieerde dagelijkse voeding of voor voedingssuplementen.

Meer weten

Chocobombes is tot stand gekomen in samenwerking met het Máxima Medisch Centrum. Tijdens het afstuderen van Naomi Jansen aan de Design Academy Eindhoven is het MMC de opdrachtgever geweest van haar project. Vanuit het Vrouw Moeder Kind-centrum is de vraag gesteld een ontwerp te maken dat een positieve bijdrage levert aan een thema rondom de zwangerschap.

Voeding speelt een belangrijke rol in deze periode en dat was voor Naomi de aanleiding om een product te ontwerpen dat zwangere vrouwen motiveert om gezond om te gaan met de dagelijkse voeding. Het concept is tot stand gekomen met de kennis van gynaecologen en voedingsdeskundigen van het MMC.

Chocobombes draagt bij aan het creëren van bewustwording over het belang van gezonde voeding tijdens de zwangerschap en is geen vervanging voor een gevarieerde dagelijkse voeding of voor voedingssupplementen. Tijdens haar afstuderen heeft Naomi Jansen de Pastryclub uitgedaagd om haar idee, bonbons voor zwangere vrouwen, verder uit te werken. Dit is uitgegroeid tot een hele mooie samenwerking. De receptuur van Chocobombes is ontwikkeld samen met chocolatier Jurgen Koens van de Pastryclub.

Wil je een workshop, of een gezonde gender reveal party waarin Chocobombes een rol spelen? Indien je meer dan 50 doosjes wil bestellen, neem dan contact op met Naomi. Je dat doen via: info@healthyparenting.nl
De chocobombes zijn ook te koop in onze praktijken à € 9,95 per doosje met 3 stuks.